Från mötet 14/6 och LjSS framtid

Här pratas det om fångster och fisketurer.

Från mötet 14/6 och LjSS framtid

Inläggav norman 15 juni 2011, 21:38

Lägger upp protokollet från medlemsmötet den 14/6 här, så att alla kan ta del av förändringar som föreningen kommer att genomgå.

Medlemsmöte
20110614

Mötet öppnas
Mattias berättar kort om anledningen till ”stoppet” inom föreningen. De drivande i föreningen brände av olika anledningar ut sig. Varvid allt arbete, från vår sida, med att förbättra Ljungan stannade upp.

Styrelsens avgång
Den nuvarande styrelsen avgår.

Föreningens avslut
Beslut tas att Ljungans Sportfiske Sällskap kommer att upphöra som förening. Anledningen till detta är att vi haft stora problem med hur de små tillgångar vi haft skulle redovisas till Skatteverket. Trots att vi varit en idel förening utan vinstintresse har vi åkt på flera straffavgifter då vi inte fått hjälp att redovisa ekonomin rätt.
Detta har tagit mycket kraft och energi från det som vi egentligen velat arbeta med.

Framtiden?
Under tiden som föreningsarbetet legat nere har många, både från Fvo:na, myndigheter och inte minst fiskare utefter älven, frågat vad som hänt med föreningen. I stort sett alla har utryckt att LjSS borde finnas kvar och arbeta med Ljungan.
Med anledning av detta känner vi att vi ger det här ny chans.
Beslut tas att föreningen kommer att ombildas till en enkel Fiskeklubb. Inledningsvis kommer vi att sänka ambitionerna för vad vi vill åstakomma för att se hur vi ska arbeta framöver.
Men vår huvudsakliga ambition är att vi ska ha en bra gemenskap och att vi framförallt ska ha roligt i det vi gör!

Kontaktpersoner
Diskussion förs hur den ”nya” klubben ska administreras. För att hålla skutan flytande krävs att ansvaret delas, detta för att undvika ett nytt bakslag.
Efter lite diskussioner beslutas att Klubben under ombildandet kommer att få två ”Språkrör”; Yorgo Andersson Och Erik Asplund. Göran Astner kommer att arbeta med det administrativa. Kent Dahlin kommer sköta hemsidan och Johan Norman kommer att arbeta med eventuella skriverier.

Kallelse till stormöte
För att informera våra tidigare medlemmar om föreningens ombildning tas beslut att ett ”fysiskt” brev ska skickas ut till alla som tidigare varit medlem i föreningen. Detta brev kommer att innehålla information om att föreningen kommer att ombildas till en Fiskeklubb. I brevet kommer det även finnas en kallelse till ett stormöte där alla bjuds in att komma och uttrycka sina egna åsikter hur Klubben ska arbeta och vilka frågor vi ska koncentrera oss på.

PO’s
Yorgo berättar att PO’s fortsatt vill ha ett samarbete med LjSS. Man vill fortfarande vara med och sponsra Månadens och Årets Fisk. Det finns även många idéer för framtiden.

Mötet avslutas
Mötet avslutas med lite allmänna diskussioner om situationen i Ljungan, fånster, säl etc.
Vår förhoppning är att något gott kommer att komma ur denna förändring.

Mötet avslutas.
"Ingenting är omöjligt, saker & ting är bara mer eller mindre svårt"
Användarvisningsbild
norman
 
Inlägg: 123
Blev medlem: 9 april 2008, 11:07
Ort: Mjösund

Återgå till Ljugarbänken

Vilka är online

Användare som besöker denna kategori: Inga registrerade användare och 1 gäst

cron
Jemtweb Webbyrå & Reklambyrå 2008